Informatie

F.A.Q.

Veel gestelde vragen

Ik kom in Leeuwarden studeren en wil graag mee trainen. Is dat mogelijk?

Ja! Stuur een e-mail naar info@lkvpallas08.nl voor meer informatie.

Het lijkt me leuk om te korfballen maar ik heb het nog nooit gedaan. Ben ik toch welkom?

Ja. Zelfs als je al volwassen bent! Pallas ’08 vindt dat je nooit te oud bent om te leren korfballen. En heus, je bent niet de eerste die het nog nooit gedaan heeft en het toch nog wil leren.

Hoe meld ik m’n zoon/dochter aan?

Dan neem je contact op met Carolien de Ruiter (secretaris), zij kan je verder helpen.

Pallas ’08 komt toch uit 2008!? Of zijn jullie al veel ouder?

Pallas ’08 is een fusievereniging die in 2008 is ontstaan uit LKC Friso en CKV Rapiditas. LKC Friso, opgericht op 14 mei 1914, was de oudste vereniging. Die oprichtingsdatum is ook de officiële oprichtingsdatum van de nieuwe vereniging Pallas ’08.

Waarom heet de vereniging Pallas ’08?

De naam Pallas komen we voor het eerst tegen in de tijd van de oude Grieken. Pallas was de godin van de wijsheid, de strategie en het handwerk. Drie begrippen die vanzelfsprekend op de korfbalsport van toepassing zijn. Wist je trouwens dat de naam LKV Pallas ’08 is bedacht door Jetse Jelsma!?

Ik heb iets laten liggen bij Pallas ’08, hebben jullie ‘gevonden voorwerpen’?

Gevonden voorwerpen (behalve ondergoed) worden in ieder geval twee weken bewaard. Neem contact op met Carolien de Ruiter (secretaris) om te horen of er iets is gevonden.

Op wat voor ondergrond spelen jullie?

Pallas ’08 speelt haar thuiswedstrijden op een kunstgrasveld dat is ingestrooid met rubberen korrels. Het kunstgras is prima te bespelen met gewone voetbalschoenen (ijzeren noppen zijn overigens niet toegestaan). Natuurlijk kan je ook met kunstgrasschoenen prima uit de voeten.

Ik wil scheidsrechter worden. Hoe doe ik dat?

Pallas ’08 is altijd op zoek naar scheidsrechters en jeugdwedstrijdleiders. Zelfs als je maar een paar wedsrijden per jaar wil fluiten ben je van harte welkom in het scheidsrechter korps. De vereniging biedt eventueel ook opleidingen aan, passend bij het niveau dat je wilt fluiten. Neem contact op met Gerrit Tamminga (bestuurslid technische zaken), hij kan je verder helpen.

Ik wil (jeugd-) trainer worden. Hoe doe ik dat?

Ook als je nog jeugdlid bent of bijvoorbeeld ouder/verzorger ben je van harte uitgenodigd om je aan te melden. De (jeugd-) technische commissie wil graag een zo groot mogelijk groep beschikbare mensen. Pallas ’08 probeert (jeugd-) trainers intensief te begeleiden. Ook worden er van tijd tot tijd verschillende trainerscursus gegeven. Neem contact op met Carolien de Ruiter (secretaris), zij kan je verder helpen.

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 27 februari 2016 om 13:12.