Loading...
Wedstrijdverslagen

Pallas 2 is kampioen!

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Pallas tegen de selectie van DWA/ARGO. Voor het eerste stond er niets meer op het spel. Voor de start van deze wedstrijd was het al zeker dat het team van Bert van der Leij op een degelijke 3e plaats zou eindigen.

Pallas 2 – DWA/ARGO 2

Voor het 2e team van Pallas stond er echter nog heel veel op het spel. Er moest vandaag gewonnen worden en vervolgens moest de concurrent uit Harkema verliezen. Bij dat scenario zou het kampioenschap gevierd kunnen worden!
Met die specifieke opdracht ging het team onder leiding van Werner Vink aan de bak tegen het altijd stugge DWA/ARGO. Het begin van de wedstrijd was voortvarend. Binnen een mum van tijd stond het 4-0 voor de thuisploeg! Vanaf die stand begon DWA/ARGO ook enigszins mee te scoren, maar Pallas liet het gat in de eerste helft geen moment kleiner worden dan 2 punten. De ruststand was 11-8.

In de tweede helft liet Pallas zien waarom het een terechte kampioenskandidaat was. Doelpunt na doelpunt werd gemaakt door het team in het zwart-blauw. De voorsprong werd in een rap tempo vergroot en DWA/ARGO had er slechts incidenteel nog iets tegen in te brengen. Dit goede spel en afronden door Pallas bracht de eindstand tot maar liefst 28-14. Een heel knap resultaat!
Dit mooie resultaat zou echter van vrij weinig waarde zijn als even later de wedstrijd op het veld van Invicta zou worden gewonnen door Harkema. Met spanning werd via verschillende kanalen gekeken naar de score in die wedstrijd. Het was Invicta dat de wedstrijd leidde, maar slechts met een minimaal verschil. Gelukkig kon Invicta de wedstrijd binnen slepen waardoor het kampioenschap van Pallas 2 tegen half zeven een feit was en er een feestje gevierd kon worden!!