Nieuws

Pallas is hot in Oldeberkoop

Van onze verslaggever Mark Ettema op maandag 28 mei 2018

Rode gezichten, zweet en vermoeidheid. En dat terwijl de wedstrijd nog niet eens was begonnen. Het kwik was afgelopen zaterdag gestegen naar een zomerse temperatuur van 28 graden. Mooi korfbalweer? Iets te warm als je het mij vraagt. De selecties van Pallas ’08 en Lintjo stonden vandaag tegenover elkaar in de op één na laatste speelronde van de competitie. Voor Pallas 2 stond er nog wel wat op het spel, het gat naar de top is erg klein en als beide wedstrijden gewonnen worden eindig je op een mooie tweede plaats, een plek die waarschijnlijk recht geeft op promotie. Voor Pallas 1 staat er weinig op het spel, promotie zit er niet meer in en degradatie is ook vrijwel onmogelijk, maar om dat helemaal uit te sluiten zal er in ieder geval een punt gepakt moeten worden.

Lintjo 2 – Pallas 2


Pallas 2 beet het spits af en kwam snel op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Jorrit. Lintjo wist mee te scoren maar Mark en Maud zorgden voor een snelle 1-4 voorsprong, waardoor het een gemakkelijke middag leek te worden voor de ploeg uit Leeuwarden. Een lange doelpuntloze fase volgde en Lintjo kon langzaam dichterbij komen. Met een 6-7 ruststand werd de schaduw van de kleedkamer opgezocht. Coach Vink wist de juiste snaren te raken in de rust en de neuzen stonden allemaal weer dezelfde kant op. Vlak na rust werd de wedstrijd dan ook in no time beslist in Leeuwarden voordeel. Zo maakte Jorrit zijn 4e doelpunt van de middag en ook Thomas bleek wonderwater te hebben gehad met 3 doelpunten in korte tijd. Verder werd er in de tweede helft over veel verschillende schijven gescoord. Maud, Sanne v/d Leij en Sebastiaan waren daar een mooi voorbeeld van. Met zijn 6e treffer maakte Mark er 13-19 van en de scheidsrechter floot voor het laatst. Met name nog een dankwoord aan Akkelien en Sanne v/d Leij die extra mee waren om de afwezigen op te vangen.Lintjo 1 – Pallas 1
Daarna was het de beurt aan de eerste teams van beide verenigingen. Beide clubs gingen voortvarend van start. Lintjo maakte de eerste treffer van de wedstrijd door een korte kans te benutten. Iets wat niet de specialiteit is van de ploeg uit Oldeberkoop. Ze spelen namelijk graag vanuit een sterke rebound waarna schoten vanuit alle posities genomen mogen worden, het liefst zover mogelijk bij de gele mand vandaan. Jelmer maakte vervolgens gelijk waarna Pallas langzaam uitliep naar een 4-8 voorsprong. Met name Marten was hot vandaag, hij noteerde in de eerste helft al 4 doelpunten. Verdedigend deed Lintjo er een schepje bovenop en kwam Marten minder makkelijk vrij dus moesten andere spelers opstaan. Carolien R. maakte er 2 van afstand en Jose wist er een balletje in te frommelen. Andere doelpunten in de eerste helft kwamen van Carolien E. en Redmar. Vooral Redmar was in de fase vlak voor rust belangrijk door een vrije bal en afstandschot raak te schieten. Er werd gerust met 4 doelpunten verschil 7-11. De wedstrijd bleek een kopie van de voorganger want Pallas had een sterke fase vlak na rust. Diede, ‘koud’ in het veld, maakte er na 30 seconden 7-12 van en vervolgens liep Pallas uit naar een riante 10-16 voorsprong. De wedstrijd was gespeeld maar omdat Pallas de druk erop hield liepen ze langzaam maar zeker nog steeds uit. Marten maakte er in totaal 6, Redmar 5 en Carolien R. 4. Tijd voor coach Bert van der Leij om wat te experimenteren en Tom nog speelminuten te geven. Uiteraard was hij ook nog 2 maal trefzeker. Pallas won na een warme wedstrijd met 14-24.

In de laatste speelronde speelt de selectie van Pallas thuis tegen DWA/Argo. Het tweede doet nog mee om het kampioenschap en Pallas 1 weet nu al dat het op de 3e plaats blijft staan. Kom ons desalniettemin wel aanmoedigen vanaf 14.00 in sportpark Nylan!