Nieuws

Korfballen op een zonnige woensdagmiddag

Van onze verslaggever Sebastiaan Hulshof op donderdag 24 mei 2018

Op een zonnige woensdagmiddag mocht de Pallas selectie in Emmeloord aantreden tegen de selectie van Emmeloord. Het was mooi weer en het kunstgrasveld lag er ook prima bij. Prima voorwaarden voor twee leuke wedstrijden.

Emmeloord 2 – Pallas 2
Beide tweede teams stonden op een gedeeld derde plaats met een achterstand van 4 punten op de nummer 1. De winnaar van dit duel zou dus een mooie stap richting de 1e en 2e plaats gaan zetten!

Emmeloord schoot snel uit de startblokken door binnen twee minuten de 1-0 te scoren, waarnaar een paar minuten duurde voordat Pallas hier een antwoord op had. Na deze opening werd er vervolgens om en om gescoord. Bij een stand van 2-5 leek Pallas het eerste gaatje geslagen te hebben. Niets was minder waar aangezien Emmeloord terug kwam tot 7-7. Hierna werd er nogmaals een keer gasgegeven door de Leeuwarders, waardoor er gerust ging worden met een stand van 9-12. Niet geheel onopvallend, Anne-fré had er inmiddels al vijf in liggen.

Net als in de eerste helft, was Emmeloord ook in het begin van de tweede helft de zuivere partij, waardoor er wederom een gelijke tussenstand op het scorebord kwam te staan: 13-13, 14-14 en 15-15. En ook nu was dit weer het teken voor Pallas om in het restant van de wedstrijd nog een keer extra aan te zetten. Eindstand: 17-20.

Zoals aangegeven heeft het 2e met deze overwinning een goede stap richting de 1e en 2e positie gezet! Aankomend weekend wordt er tegen Lintjo gespeeld, waar de laatste wedstrijd tegen de huidige nummer 2: DWA/ARGO. Met andere woorden, promotie is nog steeds mogelijk!

Emmeloord 1 – Pallas 1
Na de wedstrijd van de beide tweede teams was het de beurt aan de beide eerste teams. Voor Emmeloord stond er veel op het spel. Een overwinning houdt in dat de ploeg niet meer in te halen is en dus kampioen geworden is.

Ook in de wedstrijd van het eerste schoot Emmeloord uit de startblokken. Binnen no time stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord. Pas na een minuut of 10 kon Pallas enigszins de aansluiting vinden; 6-4. Wederom wist Emmeloord langzaam aan weg te sluipen, 7-4, 9,6, 11-7, wat uiteindelijk resulteerde in een 12-8 tussenstand.

In hoofdlijnen was de 2e helft een kopie van de eerste helft. Emmeloord toonde aan dat ze over de gehele linie een goed scorend team zijn, waarbij er voor de Pallas doelpunten vele malen harder gewerkt moest worden. Het gat van vier doelpunten is niet meer kleiner geworden waardoor de Leeuwarders vrijwel de gehele tweede helft wat achter de feiten aan bleven lopen. Na 70 minuten stond er een eindstand van 27-17 op het scorebord. Ook via dit digitale kanaal feliciteren we het eerste team van KV Emmeloord met het kampioenschap.