Pallas 1 overtuigt in Kollum

Na een doordeweekse oefenwedstrijd tegen het ‘echte’ oranje mocht de selectie van Pallas op een zonnige zaterdag naar Kollum om een competitiewedstrijd te spelen tegen het andere oranje: Invicta/Frigro. Was deze krachtmeting tegen team NL een extra belasting, of zorgde het juist voor extra motivatie om goed te korfballen? Het laatste was duidelijk het geval, Pallas was zeer overtuigend in Kollum!

Om 15.30 startte de wedstrijd en na een minuut spelen kwam Invicta op een 1-0 voorsprong. Daarna was het een tijdje stuivertje wisselen en konden beide ploegen geen gat slaan tot de 5-5. Na het eerste kwartier kreeg Pallas meer grip op de wedstrijd en kon Invicta het gat van de korf niet meer vinden. De Leeuwarders liepen in korte tijd uit naar een 5-12 voorsprong en de wedstrijd was al vroeg beslist. Doelpunten in deze fase kwamen van: Marten (2), Redmar (2), Bernard, Lieke, Marije en Carolien Ellens. Het belangrijkste was om scherp te blijven verdedigen en zelf mee te blijven scoren. Met een stand van 7-13 wist Carolien de Ruiter nog 2 maal te scoren en werd de kleedkamer opgezocht met een stand van 7-15.

De tweede helft van de wedstrijd was een formaliteit. Invicta probeerde er nog wel iets van te maken door er 2 talentvolle jeugdspelers in te zetten maar het gat werd nooit kleiner dan 6 doelpunten. Marten was deze helft zeer koelbloedig door een aantal strafworpen te verzilveren. Lieke wist er nog 2 schoten van afstand in te gooien en het slotakkoord was voor invaller Mark die nog een klein kansje maakte. De wedstrijd eindigde in 13-21.

Na de wedstrijd van Pallas 1 mocht Pallas 2 de goede wedstrijd van vorige week een vervolg gaan geven. Echter was de scherpte van een week eerder nu volledig verdwenen. Een voor de neutrale toeschouwer saaie wedstrijd eindigde in een 15-11 overwinning voor Invicta.

Volgende week staan er weer twee thuiswedstrijden op het programma. Kom allen kijken vanaf 14.00 op sportpark Nylan!