Nieuws

We mogen weer het veld op!

Van onze verslaggever Thomas Stobbe op maandag 16 april 2018

Zaterdag 14 april was het dan eindelijk weer zover, we mogen weer het veld op!. Na verschillende oefenwedstrijden tegen o.a. Harich, Deinum en Heerenveen, en heel veel trainen begon competitie gelukkig weer! De veldcompetitie werd herstart met de thuiswedstrijden tegen het eerste en tweede team van It Fean/Boelenslaan. Omdat er voor het eerste en tweede nog verschillende jeugdwedstrijden op het programma stonden was het al lekker gezellig op en rond het veld toen om 14.00 het tweede team mocht starten.

Pallas 2 – It Fean/Boelenslaan 2
Pallas 2 had er duidelijk zin in en was van plan om er een goede wedstrijd van te maken. Er werd fel gestart, en gescoord, door doelpunten van o.a. Sanne en Tom waardoor er al snel een 4-0 stand op het scorebord stond. Inmiddels was It Fean/Boelenslaan ook wakker geworden en brachten ze de stand terug tot 5-3. Veel dichterbij zouden ze deze wedstrijd overigens ook niet komen. Beide teams gingen rusten met een stand van 9-5.

Dat Pallas het betere van het spel had was wel duidelijk. Echter bleven de doelpunten nog uit. Zaak was om hier in de tweede helft scherper mee om te gaan om onszelf te belonen voor het spel dat we speelden. Dit advies werd direct opgevolgd en binnen no-time stond er er een 14-5 tussenstand op het scorebord. Door doelpunten van o.a. Diede, Tom, Maud, Irene en Mark liep Pallas uiteindelijk uit naar een dikverdiende 24-10 overwinning! Door deze overwinning en het verlies van DWA/ARGO staat het tweede op plek #3, op slechts 3 punt achter op de koploper. Wel heeft Pallas nog één wedstrijd extra te spelen.

Pallas 1 – It Fean/Boelenslaan 1
Na dit doelpuntenfestijn was het tijd voor het eerste om de show te stelen! Het eerste speelde in een andere samenstelling dan dat er in de zaal gespeeld werd, wat resulteerde in een enigszins zoekend team. Al snel wist men elkaar weer te vinden en begonnen de aanvallen vloeiender te lopen.
Na 10 minuten spelen stond er een 5-1 tussenstand op het scorebord. Pallas liep vervolgens rustig uit naar 7-2 waarnaar de score stokte. Dit gaf It Fean/Boelenslaan kans om langzaam aan dichterbij te kruipen tot een 8-6 ruststand. Net als bij het tweede, wist ook het eerste de prima aanvallen niet met doelpunten te belonen.

In de tweede helft bleef Pallas met steeds twee doelpunten aan de juiste kan van de score. Scoorde It Fean/Boelenslaan, deed Pallas vrolijk mee. Om het toch niet weer op de laatste 5 minuten aan te laten komen, zoals we in het zaalseizoen vaak gezien hebben, wist Pallas toch nog even gas te geven. O.a. door het inbrengen van frisse krachten werd het gat vergroot naar een veilige 5 doelpunten, waarbij de eindstand van 15-10 op het scorebord kwam te staan. Door deze overwinning stijgt het eerste naar plek #3 op de ranglijst!

Aankomende week heeft de selectie een drukke maar heel leuke week voor de boeg. Het eerste speelt deze week tweemaal tegen een oranje tegenstander. Dinsdag om 19.45 tegen TEAM NL en zaterdag om 15:30 tegen Invicta 1 in Kollum.