Nieuws

Pallas 1 laat promotie liggen in Drachten

Van onze verslaggever Bernard van Althuis op maandag 19 maart 2018

In een fantastische gevulde sporthal in Drachten mocht het eerste team van Pallas aantreden tegen DTL om te spelen voor de felbegeerde promotie naar de 2e klasse. 
Het begin van de wedstrijd was flitsend en door een heel hoog afrondingsniveau stond Pallas binnen een paar minuten met 4–0 voor. Daarna begon ook voor DTL de wedstrijd en kwamen ze terug door rustige en heel lange aanvallen te spelen. De korf werd bij hen sterk bezet waardoor ze konden blijven aanleggen. In de eerste helft bleef Pallas echter continu een voorsprong houden van een paar punten. De aanvallen van Pallas waren goed verzorgd maar de afronding kelderde waardoor er met een minimale voorsprong gerust werd, 9–8.

Na de pauze veranderde het spelbeeld behoorlijk. Voor Pallas werden de aanvallen rommeliger en er moest hard gezocht worden naar kansen. DTL sloop intussen naderbij en kwam in de slotfase voor het eerst op een voorsprong. Uiteindelijk was Pallas niet meer bij machte om iets aan deze voorsprong te doen en de scheids floot af bij een 15–16 eindstand voor DTL.

De felicitaties gaan uit naar DTL die volgend jaar mogen uitkomen in de tweede klasse. Daarnaast willen we iedereen bedanken die is gekomen om ons te steunen. Ontzettend veel mensen zijn zaterdag naar de hal gekomen om ons aan te moedigen. Waar we in het veld helaas onmachtig waren om te kunnen winnen hebben we buiten het veld absoluut gewonnen. Bedankt dat jullie ons de hele wedstrijd zo enorm luidruchtig hebben aangemoedigd, jullie hebben een fantastische sfeer gemaakt. Ook al zijn voor ons de mandarijntjes op het toetje een beetje zuur, de support vergeten we zeker niet. Volgend jaar in de zaal gaan we er weer voor, hopelijk weer met jullie achter ons!