Nieuws

Een degelijk seizoen voor Pallas 2

Van onze verslaggever Irene Robberegt op maandag 12 maart 2018

De laatste zaalwedstrijd voor Pallas 2 was die tegen Ritola 3 in Zuidlaren. Ritola, op het moment van spelen nog de nummer 2 in de competitie, speelde vol voor de overwinning. Dit aangezien zij bij winst, en verlies van DVA/ARGO, als kampioen van de competitie zouden eindigen.

Deze instelling was in de eerste paar minuten heel duidelijk. Al snel stonden de blauw-zwarte tenuetjes met 2-0 achter. Hiervoor waren we toch niet helemaal naar Zuidlaren gekomen? Vechten dus! Het bijbenen lukte wel, maar helaas bleef Ritola maar scoren. De hoop was zeker niet opgegeven, want Pallas kwam terug tot 4 doelpunten verschil. Helaas nog steeds achter.. Dat met name de heren van Ritola, vanuit ieder hoekje van het veld, met scherp schoten was wel te zien in de ruststand: 19-11.

Tijdens de rust werden we toegesproken door Werner. Aanvallen ging het helemaal niet zo gek, alleen verdedigend moesten we toch echt meer gaan sluiten. De toespraak had geholpen. Na een reeks van doelpunten leken we terug te komen: 19-14, maar helaas bleek Ritola vandaag toch te sterk. De club uit Zuidlaren was zeer goed op schot en hebben in totaal 30 doelpunten gescoord tegenover de 21 van Pallas 2. Een heftige uitslag, maar we mogen toch best trots zijn op het aantal gescoorde doelpunten!

Tegelijkertijd is dit een mooi moment om terug te blikken op de competitie van dit zaalseizoen.
De hoeveelheid gewonnen en verloren wedstrijden liggen voor Pallas 2 eigenlijk gelijk: 50-50%. Dit maakt dat we 4e zijn geëindigd. Een degelijk seizoen dus. Van de “makkelijke” ploegen, Emmeloord en Harkema, werd ruimschoots gewonnen. De “lastigere” ploegen komen allemaal uit Groningen: De Parabool, Ritola en DWA. Op goede dagen kan ook van deze ploegen gewonnen worden, dus wie weet biedt het veldseizoen nieuwe kansen!