Nieuws

Pallas selectie haalt 2 punten in knotsgek competitieweekend

Van onze verslaggever Bernard van Althuis op maandag 19 februari 2018

Zaterdag 17 februari stonden er weer 2 wedstrijden op het programma voor de Pallas selectie. Pallas 2 mocht aantreden tegen de fanatieke studenten van Parabool 4 en Pallas 1 moest zich opmaken voor Lintjo 1.

Pallas 2 – De Parabool 4
Voor het 2e team van Pallas staat er niets meer op het spel, de ploeg heeft zich knap veilig gespeeld in de zaal en kan de laatste wedstrijden rustig uitspelen. Door ziektes, vakanties en blessures mochten onze junioren dames Sanne en Tessa in de basis beginnen. Zij deden dit met verve en speelden alsof ze al jaren meedraaien, complimenten.

Pallas 2 schoot fel uit de startblokken en scoorden er gelijk lustig op los. De Parabool moest zich even herstellen maar wisten even later toch aan te haken. Vanaf dat moment ontspon zich een hele leuke wedstrijd waarbij er veel werd gescoord en beide ploegen continu in elkaars nek hijgden. De spanning was tot in de slotfase groot en beide ploegen hadden de mogelijkheid om te winnen.

Door het lot en de wil van het universum was het ineens tijd voor Clash of the Titans. Een ware Vinkenstrijd, of Vink-Bowl zo je wil. Onze junior Jorrit mocht aantreden tegen grote broer Hidde. Dit deed hij zeer goed en hij kreeg gelijk een vinkje achter zijn naam op het scoreformulier. Helaas voor Pallas 2 was dit niet genoeg om de overwinning binnen te slepen. De Parabool beschikte zaterdag over de rust en de langste adem om de wedstrijd slim uit te spelen. Maar we hebben een leuke wedstrijd gezien met een mooie score: 20-22.

Pallas 1 – Lintjo 1
Hierna was het tijd voor de Van der Leij equipe. Tegen Lintjo moesten er punten worden gepakt in de strijd tegen degradatie en ook om de theoretische kans op promotie na te jagen, ja ja het kan allemaal hoor.

Zoals net iets te vaak dit seizoen, is het begin van de thuisploeg te slap. Lintjo schoot met scherp van grote afstand en al snel liep Pallas 1 achter de feiten aan. Gelukkig was de schade voor de pauze hersteld en werd er door Pallas makkelijker gekorfbald dan door de tegenstanders. Het afrondingsniveau bleef echter laag waardoor er onnodig lang veel spanning in de wedstrijd zat.

Vlot na de rust werd het gaatje naar drie verschil getild in het voordeel van Pallas en dat bleek precies genoeg om Lintjo op afstand en van de overwinning te houden. De verdediging stond zeer goed waardoor de tegenstanders geen potten meer konden breken. De laatste paar aanvallen werden goed uitgespeeld waardoor Lintjo nog amper aan aanvallen toe kon komen. Geen beste wedstrijd, blij zijn met de punten en een flinke schep erboven op voor de laatste wedstrijd!

In de laatste speelronde tegen DIO wordt nog steeds gespeeld tegen degradatie (niet rechtstreeks) en er is ook nog een theoretische kans op promotie naar de 2e klasse, ja ja het kan allemaal hoor…