Nieuws

De selectie neemt 2 punten mee uit Kollum

Van onze verslaggever Maarten Heidema op maandag 12 februari 2018

Op zaterdagavond 10 januari reisde de gehele selectie af naar Kollum om hier aan te treden tegen de selectie van Invicta/Frigro. Met name voor het eerste stond er wel degelijk wat op het spel, uit de degradatiezone blijven! Voor het 2e was de druk iets minder maar desalniettemin zou winst ook hier het streven zijn!

Invicta/Frigro 1 – Pallas´08 1
De wedstrijd was nog maar net begonnen of de stand stond al op 1-0 voor Invicta/Frigro. Al snel wist Jelmer de stand gelijk te trekken middels een korte kans. Kort daarop daarop scoorde Invicta/Frigro de 2-1. Dat dit een wedstrijd zou worden met veel doelpunten, zou gaandeweg blijken. Lieke maakte de stand gelijk met 2-2 door een mooie vrije bal.

Nadat Invicta/Frigro de 3-2 scoorde door een afstandschot, starte Pallas een tegenoffensief. Jelmer, Lieke en Redmar scoorden alle drie een afstandschot, wat resulteerde in een stand van 3-5. Er waren 10 minuten verstreken van de speeltijd. Na 7 afstandschoten van Invicta/Frigro en 5 afstandschoten van Pallas stond Pallas op voorsprong, 9-10. Vlak voor de rust scoorde Redmar z´n derde doelpunt, wat de stand op 11-12 zette.

Na de rust gingen beide clubs door met scoren maar bleek Invicta/Frigro scherper te zijn in de afronding. Puntje voor puntje kroop de thuisclub verder weg, onder andere door een aantal strafworpen voor Invicta/Frigro. Carolien van S. wist er 17-15 van te maken wat enigszins een boost gaf door de strijden.

Na ruim 45 minuten kwam Diede het veld in voor Marten. Redmar, Carolien van S. en Lieke wisten allen te scoren, 23-18. De tijd begon te dringen voor de Leeuwarders! Redmar en Jelmer wisten allebei de korf te vinden middels een afstandschot, maar het bleek te laat te zijn. Invicta/Frigro wint met 25-21. Een klein verschil in een wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren en gebrand waren op winst.

Invicta/Frigro 2 – Pallas ´08 2
Na het 1e mocht het 2e aan de bak. Invicta/Frigro 2 had winst gezien bij hun 1e dus ook zij wilde vol voor de winst gaan. Op voorhand kan gezegd worden dat dit een andere wedstrijd zou gaan worden. Na de eerste 8 minuten stond Pallas voor met 0-5, Mark scoorde de eerste 2, Sebastiaan en Sanne zorgde voor de 0-4 en Mark was op dreef, scoorde z´n derde.

Invicta/Frigro liet het er niet bij zitten en sloeg terug en scoorde 2 maal. Thomas verzilverde een strafworp en scoorde deze, duidelijk zichtbaar opgelucht. Na 8 minuten over en weer gespeeld te hebben maakte Mark z´n vierde van de wedstrijd, 2-7 voor Pallas. Na een strafworp in voordeel voor Invicta/Frigro, zette Sebastiaan voor de rust de stand op 4-8.

Na ruim één minuut in de 2e helft wist Maud het gat van de korf alweer te vinden, zij scoorde een afstandschot. Mark kreeg een strafworp mee en ook Sebastiaan scoorde, de stand was inmiddels 4-11! Er was een groot gat geslagen wat enigszins zorgde voor ontspanning. De druk was er af maar niet voor lang. Invicta/Frigro wist ook een offensief in te zetten en scoorde drie keer, stand 7-11. Mede door de inzet van verschillende B1 spelers.

In de 44e minuut van de wedstrijd werd Thomas gewisseld voor Diede. Irene waagde het er op, en knalde het 13e doelpunt in de korf. Sebastiaan maakte een fraaie doorloopbal, zijn vijfde van de wedstrijd en ook Jorrit wist door vrije bal de score verder te verhogen. Tot slot wist ook Diede een doelpunt mee te pakken. De tweede strafworp in het voordeel van Invicta/Frigro werd genomen wat de eindstand 12-16 maakte. Winst!