Nieuws

Een spannende slotfase!

Van onze verslaggever Peter Visbeek op maandag 15 januari 2018

Soms worden wedstrijden pas gewonnen in de laatste paar minuten. De wedstrijden van afgelopen zaterdag waren hier uitstekende voorbeelden van!

Pallas 2 – DWA/ARGO 2
De nog ongeslagen koploper DWA/ARGO 2 kwam op bezoek in Leeuwarden. Mede dankzij het late gelijkspel van afgelopen week was het 2e erop gebrand om tegen de koploper een goede wedstrijd neer te zetten. De wedstrijd werd goed gestart en al snel stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord, al duurder het niet lang voordat DWA/ARGO er 4 op rij gescoord had. Met rust stond er een stand van 4-8 op het scorebord.

De 2e helft was echter compleet omgedraaid. Pallas wist het gat van de korf te vinden en door zeer goed te verdedigen stokte de doelpuntenproductie DWA/ARGO. Langzaam aan kroop het 2e dichterbij en stond er een voorsprong van 10-9 op het scorebord. Mede dankzij goed invallen van onze super-sub, Gerben Zijlstra, tevens oprichter van onze nieuwe sponsor Gerben.frl.

De laatste minuten van de wedstrijd waren zenuwslopend! DWA/ARGO ging consequent achter verdedigen om een schot uit te lokken en Pallas wist hier niet heel goed mee om te gaan. Het was zeker een minuut of 3 billenknijpen geblazen. Uiteindelijk stapte het 2e met een zwaar bevochten, maar zeer verdiende 12-11 overwinning van het veld!

Pallas 1 – DWA/ARGO 1
Na het 2e was het de beurt aan de 1e teams van beide clubs. Met een heel team, de D1, als spelers van de week en daarbij het nodige enthousiasme kon de wedstrijd niet verloren worden. Kort voor de wedstrijd sprak ik met Mark en Carolien R. die beiden enorm baalden van het feit dat er vorige week verloren werd, en er eigenlijk geen afstand werd genomen van de tegenstander tijdens de wedstrijd.

Pallas 2 had zich terug geknokt in de wedstrijd en die agressie werd meegenomen in de wedstrijd van het eerste. Al begon het weer stuivertje wisselend, werd er toch vlak voor de rust toch afstand genomen. Met drie punten verschil startte de rust 13-10.

De tweede helft startte met een geconcentreerder DWA/ARGO… Ze kwamen terug tot 14-13. Langs de kant werd er gesproken over “Toch niet weer stuivertje wisselen…” en “Ik kan niet kijken zo…”. Het leek wel of Pallas het hoorde en er werd weer afstand genomen tot 20-15.

Maar de spanning bleef en DWA/ARGO kwam sterk terug tot 20-19. De vraag langs de kant bleef of Pallas nu wel de punten zou houden. De scheidsrechter verloste ons uit deze spanning en kende in de laatste minuut een strafworp toe. 21-19. De punten blijven dus in Leeuwarden! Mede dankzij de doelpunten van met name Marije en Mark.

Komende weken speelt Pallas uit tegen Emmeloord en Harkema maar op 3 februari staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Het 2e speelt dan eerst tegen de Waterpoort 2 en vervolgens speet het 1e tegen Thrianta 1. Het beloven dan weer spannende wedstrijden te worden, hopelijk kunnen we weer rekenen op uw steun. U bent van harte welkom.