Nieuws

Als zelfs vier keer geen scheepsrecht is…

Van onze verslaggever Peter Visbeek op maandag 8 januari 2018

De selectie van Pallas begon in het nieuwe jaar door 2 thuiswedstrijden te spelen. Pallas 2 speelde tegen Ritola 3 en Pallas 1 nam het op tegen Dio 1.

Pallas 2 – Ritola 3
Pallas 2 begon zeer goed aan de wedstrijd. In de eerste helft waren ze oppermachtig in de eigen Camminghahal. Het resulteerde ook in een mooie voorsprong bij rust, 11-5. Pallas kwam erg slecht de kleedkamer uit, in drie minuten tijd kreeg Pallas 4 tegendoelpunten te verwerken. Het gaf al aan dat het een moeilijke tweede helft zou worden.

De ploegen kwamen ondanks goede kansen moeizaam tot scoren. Het venijn zat hem uiteindelijk in de staart. Ritola scoorde in de laatste minuut en kwam daarmee op een 14-15 voorsprong.

Ettema, die eerst nog een aantal kansen had gemist was gelukkig nog één keer zuiver van afstand en de scheidsrechter floot voor het einde bij een stand van 15-15.

Pallas 1 – DIO 1
Daarna was het de beurt aan het eerste. Tijdens de nieuwjaarsborrel van 5 januari, rond de klok van 22:00, riep Bert nog lachend: “Alle spelers van het eerste naar huis… morgen hebben we een belangrijke wedstrijd!”.

In deze zaalcompetitie liggen alle teams dicht bij elkaar, ieder punt telt. Dit was ook te zien in de wedstrijd. In een goed gevulde hal stond het na 10 minuten spelen gelijk. Beide teams wisten goed te scoren en brachten een prima 3-3 op het bord.
Vijf minuten voor het einde van de eerste helft werd met een felle sprint het verschil gemaakt door DIO. Door een afstandsschot, een korte kans en een strafworp ging Pallas rusten met een 7-10 achterstand.

Toch was Pallas na de rust weer bij de les. Met een afstandsschot van Jelmer, een korte kans van Lieke, en weer een afstandsschot van Marten werd het weer gelijk: 10-10. De teams bleven stuivertje wisselen en met nog 10 minuten op de klok was de stand 14-14.

DIO bleek de ploeg met de langste adem en Pallas de ploeg die vergat te scoren. Met momenten waarin vier maal naar de korf werd geschoten en toch niet gescoord trekt Pallas aan het kortste eind. Er waren zeker kansen om te winnen maar je start dit jaar toch met een verlies. 17-18.

Volgende week ligt er weer een nieuwe kans om punten te pakken. In die wedstrijd speelt Pallas tegen DWA uit Winsum. U bent van harte welkom in de Camminghahal om. Het tweede begint om 18.40 gevolgd door de eerste teams van beide verenigingen.