Nieuws

Twee wedstrijden. Nul punten.

Van onze verslaggevers Jelmer van der Veer en Mark Ettema op maandag 18 december 2017

Zowel het eerste als het tweede speelde afgelopen weekend de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Het tweede reisde aan het begin van de middag af naar Groningen om te starten tegen De Parabool 4, waar het eerste later op de dag afreisde naar Oldeberkoop voor de wedstrijd tegen Lintjo.

De Parabool 4 – Pallas 2
Pallas 2 reisde op zaterdag 16 december af naar Groningen. Er werd gespeeld tegen De Parabool 4. In een competitie waar alles dichtbij elkaar staat wist Pallas dat het aanhaken of afhaken was.

Vooraf wisten de Leeuwarders dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. De Parabool legde vanaf het begin veel energie in de wedstrijd, waardoor Pallas moeizaam in haar spel kwam. Desondanks werd de score wel door Pallas geopend. Direct daarna wist de Parabool ook voor het eerst het gat van de korf te vinden. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Met een ruststand van 8-7 gingen de ploegen aan de thee.

Parabool kwam erg scherp de kleedkamer uit. Pallas had in het ene vak veel moeite met 2 kruisende dames en in het andere vak met een zuiver schietende heer. Vanaf 11-7 begon Pallas weer mee te scoren maar het gat kon niet meer gedicht worden. De wedstrijd eindigde in 18-15 nederlaag. Zonder punten dus op naar Oldeberkoop om te kijken hoe het eerste het ervan af ging brengen.

Lintjo 1 – Pallas 1
Voor Pallas 1 stond er een wedstrijd tegen Lintjo op het programma. Door de kleine verschillen in de stand was vooraf bekend dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden.

Traditiegetrouw was het Carolien Ellens die de score wist te openen met een afstandsschot. Daarna was het stuivertje wisselen voor de voorsprong in de wedstrijd. Aan beide kanten werd veel gescoord. Dit kwam mede door de makkelijk gegeven strafworpen. Het resultaat van de eerste helft was een ruststand van 10-12 in het voordeel van Pallas.

Na de rust werden er aanzienlijk minder doelpunten gescoord dan in de eerste helft. Na enige tijd spelen wist Lintjo langszij te komen. Toch leek Pallas uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken met een stand van 16-18, maar het was uiteindelijk toch Lintjo dat aan het langste eind trok dankzij een drietal rake afstandsschoten. Eindstand: een teleurstellende 19-18.