Winst voor de selectie!

Zowel Pallas 1 als Pallas 2 speelde gisteren weer op vertrouwde bodem. Deze week op het programma: Harkema 1 en Harkema 2.

Pallas 2 – Harkema 2
Pallas 2 keek om 17.30 uur helaas snel tegen 0-1 achterstand aan, maar dit werd gelukkig al snel goedgemaakt. De hele wedstrijd liep het gelijk op, met telkens een kleine voorsprong voor een van de partijen. De eerste helft werd gelukkig goed afgesloten met een mooi middenlijnschotje van Sebastiaan! 9-8!

De echte voorsprong ontstond in de tweede helft, gelukkig ook weer in het voordeel voor Pallas! Harkema volgde, maar gelijk werd het niet meer. Vooral het duo Ettema & De Jong schoot alles lekker raak. Het gat werd groter en bij 17-12 in de 47e minuut konden we rustig ademhalen en de wedstrijd uitspelen tot de overwinning. De ballen vlogen maar door de plastic mand en de laatste vraag restte nog: halen we de 20?

Makkelijk! Met een 21-15 overwinning wint Pallas 2 van Harkema 2!

Pallas 1 – Harkema 1
Hierna werd het tijd voor Pallas 1. Zoals altijd, begonnen zij weer scherp aan de wedstrijd en dit leidde al gauw tot een 2-0 voorsprong. Harkema kon het lastig bijbenen en op die manier bleven de kansen vallen in het voordeel van Pallas. 4-1, 4-2, 5-2, 6-2, met uiteindelijk een ruststand van 13-6!

De tweede helft werd wat taaier voor de in het blauw-zwart spelende thuispartij. Ook aan de zijlijn werd opgemerkt dat ze hun focus moesten bewaren. Gelukkig bleef de voorsprong enorm en zo kon Pallas de wedstrijd lekker uit spelen. Met een boel afstandschoten én een doorloopbal van Carolien de Ruiter, werd er met 19-14 gewonnen!

Dit betekent dat Pallas 1 nu bovenaan staat in de poule, gevolgd door Lintjo en Emmeloord.

Volgende week spelen beide partijen uit: Pallas 1 reist af naar Thrianta (Hoogeveen) en Pallas 2 speelt in Sneek tegen De Waterpoort 2.