Nieuws

Teleurstellende week voor selectie Pallas ’08.

Door Mark Ettema op maandag 16 oktober 2017

Aan het begin van deze week had de selectie van Pallas nog de uitwedstrijd tegen Elko tegoed. Deze wedstrijd was eerder afgelast omdat het speelveld toen onspeelbaar was geworden door het slechte weer. Afgelopen maandag lag het er echter niet beter bij. Pallas 2 kon ondanks het slechte veld nog met de punten naar huis gaan, maar Pallas 1 verloor jammerlijk in Elim met slechts 1 punt verschil.

Veel tijd om te treuren was er niet. Zaterdag moest er in Winsum aangetreden worden tegen de selectie van DWA/Argo. De tweede teams begonnen hun wedstrijd om 14.00. DWA wist als eerste te scoren en ook het tweede doelpunt was voor de thuisploeg. Pallas moest direct vanaf het begin de achtervolging inzetten. Gaatjes van 1, 2 of 3 doelpunten werden er telkens geslagen. Toch toonde Pallas elke keer veerkracht en kwam terug in de wedstrijd. Met een 9-7 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust kwam Pallas telkens beter in haar spel. Door doelpunten van Maud en Diede (die weer terug is vanuit Zuid-Afrika) kwam Pallas zelfs op gelijke hoogte 14-14. Een spannend laatste kwartier waarbij DWA uiteindelijk aan het langste eind trok. Bij een 19-19 stand mikten zij nog eenmaal raak en de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Opvallend in deze wedstrijd was nog dat Jorrit een gele kaart pakte voor praten. Nog opvallender is dat dit pas zijn eerste gele kaart is voor praten.

Om 15.30 was het de beurt aan de eerste teams van beide verenigingen. Pallas begon goed aan de wedstrijd, Carolien E scoorde in de eerste aanval een doorloopbal. Vlak daarna maakte ook Marije een goede actie en kon voor de doorloopbal gaan. Ze kwam echter hard in aanraking met één van de tegenstanders waardoor Marije al snel het veld moest verlaten. José was nog warm van de eerder gespeelde wedstrijd en kwam het veld in. Beide ploegen wisten in het begin van de wedstrijd makkelijk de korf te vinden. Pallas zocht de kansen meer in de korfzone terwijl DWA juist zo ver mogelijk bij de korf vandaan bleef. Dit kon de thuisploeg blijven herhalen omdat ze nogal wat reboundkracht in de ploeg hebben. Tot een stand van 7-6 bleef dit doorgaan. DWA bleef scoren terwijl Pallas in een dipje terecht kwam. Het resulteerde in een 14-9 ruststand.

In de rust kreeg Pallas de opdracht om zeker nog niet op te geven en te blijven vechten voor de punten. In het begin van de tweede helft scoorde Pallas weer goed mee met DWA. Ook het scorende dipje voor DWA kon niet uitblijven en Pallas wist hier dankbaar gebruik van te maken door zelf dit keer wel te blijven scoren. Het verschil werd van 5 naar 2 gebracht (17-15). Net als bij het tweede werd het ook nu een zeer spannende slotfase van de wedstrijd. Het verschil werd zelfs één en Pallas was volledig terug in de wedstrijd. Als Pallas gelijk had gemaakt was ik er van overtuigd geweest dat ze de wedstrijd nog definitief naar zich toe zouden trekken. Maar het was DWA dat over de langste adem beschikte. Bij een stand van 20-19 verzilverde de Groningers nog een strafworp en met nog een minuut te spelen was de wedstrijd beslist.

Het (najaars)veldseizoen is nu ten einde, tijd voor de zaal. Daar kan Pallas zich in de eerste wedstrijd revancheren in Winsum tegen hetzelfde DWA.