Nieuws

DOOR WEER EN WINST

Door Marije Vink op zondag 8 oktober 2017

Afgelopen zaterdag stond de strijd tegen Lintjo op het programma. De bikkels uit Oldeberkoop stonden al lang en breed in te schieten, terwijl de thuisploeg nog hoopvol naar de buienradar zat te staren. Toen het warmlopen niet langer uitgesteld kon worden, ging de knop om en werd nog maar aan één ding gedacht: winst.

Om 14:00uur startte het tweede met goede moed, ondanks de barre weersomstandigheden. De wedstrijd liep in de eerste fase moeilijk: kansen werden niet afgemaakt en de tegenstander had het duidelijk op de winst gemunt. Er werd aan beide kanten om en om gescoord, steeds net in het nadeel van de thuisploeg. Tegen het eind van de eerste helft wist Pallas het tij te keren, waardoor de ruststand 7-5 bedroeg.

Wat er ook in de rust gezegd is, we kunnen stellen dat het gewerkt heeft. Nadat de 9-8 gemaakt is door Thomas met een voorbeeldige strafworp, heeft het team de slag te pakken. De score wordt verdubbeld in minder dan een half uur, tegenover nog één doelpunt aan de kant van Lintjo. Met nog een kwartier te gaan wordt onze junior dame Tessa Leunge ingebracht. Na een paar kansrijke acties, verzilvert zij haar debuut in het tweede team van Pallas door een doorloopbal te scoren. Samen zijn we Pallas, vandaag heeft dan ook elke speler gescoord! De eindstand: 18-9.

 

In de kleedkamer luidde ook bij het eerste maar één boodschap: deze wedstrijd moet gewonnen worden. Kort na het startsignaal werd de score geopend door Bernard met een korte kans, volledig volgens protocol ‘Dynamisch Korfbal met Bert van der Leij’. Nauwelijks een minuut later verrast Carolien E. haar dame al met een doorloopbal en maakt deze mooi af. In de volgende dertig seconden gebeurt er van alles: er wordt van vak gewisseld, de bal wordt onderschept, dan een overtreding door Lintjo en een doelpunt uit een vrije bal door Lieke. Ook Marten laat zich vroeg in de wedstrijd op het scorebord zien met een uitstarter. Stand na nog geen drie minuten: 4-0. Het vlaggenschip van Pallas stoomt door en in de minuten die volgen wordt er flink gescoord. Doelpunten van Marije, Lieke, Mark en Jelmer zorgen voor een 9-0 voorsprong. Spelers van Lintjo beginnen te klagen, maar hun eigen coach zegt ze waar het op staat: ‘Zij zijn gewoonweg een stuk scherper!’.

Maar… alles valt of staat met het aanhouden van de scherpe verdediging en zuivere aanval. De eerste tegentreffer valt en na antwoord van Marten met een korte kans, weet Lintjo drie keer op rij de korf te vinden. Pallas wordt moe? Koud? Doorweekt? Misschien een combinatie van allemaal? Hoe dan ook, het team verslapt en gaat met 11-4 de rust in.

De peptalk in de rust was kort en krachtig: een goed begin, maar blijf scoren en scherp verdedigen. Laat ze vooral niet denken dat we dit nog uit handen geven. Hoe de overgebleven tijd in de rust is besteed? Gesprekken voeren die in de verste verte niks met korfbal te maken hebben, huiverig naar buiten kijken, hopen dat de scheidsrechter zijn thee nog niet op heeft…  Helaas komt aan elke rust een eind, zo ook deze zaterdag.

De tweede helft ging qua doelpunten min of meer gelijk op. Bij Lintjo waren de heren verantwoordelijk voor bijna alle doelpunten, terwijl bij Pallas de goals goed verdeeld werden: Carolien E., Marten, Jelmer, Marije en ook (de recent ingewisselde) José pakten allemaal doelpuntjes mee. Gelukkig voor ons vlaggenschip was de wedstrijd in die prachtige eerste helft al bepaald en werd de wedstrijd afgefloten bij een 17-12 eindstand.

Speciale dank voor alle supporters, maar in het bijzonder de jeugdleden die elke week, door weer en win(d)st langs de lijn staan!