Nieuws

Pallasselectie pakt 2 punten in en tegen Harkema.

Door Mark Ettema op zondag 1 oktober 2017

Op 30 september reisde de selectie van LKV Pallas ’08 af naar Harkema. De altijd lastige uitwedstrijd tegen de gelijknamige opponent stond op het programma. De eerste teams mochten om 15.30 het spits afbijten. Het was een flinke puzzel voor coach Bert van der Leij. José startte vandaag op de plaats van Carolien E en Mark speelde omdat Diede nog op safari is in Zuid-Afrika en Anne-Fré moest vandaag geblesseerd toekijken. Belangrijk was dat de Leeuwarders scherp aan de wedstrijd begonnen. Pallas kreeg de opdracht mee om in de eerste vier minuten 2x te scoren, maar het was juist de thuisploeg die sterk startte. Binnen een minuut was het raak, Pallas liet zich in de korfzone verrassen. Toch maakte Jelmer snel gelijk door een mooie aanval af te ronden met een even mooi afstandsschot. Het was niet zijn laatste treffer van de eerste helft, in totaal maakte hij er drie in het eerste bedrijf. Mark zette vervolgens de eerste voorsprong op het scorebord voor de gasten, maar Harkema maakte snel weer gelijk. Zo bleef het doorgaan in de eerste helft, Pallas kwam telkens op voorsprong, maar Harkema had telkens wel een antwoord. Dit ging door tot een stand van 4-5. Op dat moment kon Pallas het eerste gaatje slaan, via José en Marten werd er een gaatje van drie geslagen (4-7). In het restant van de eerste helft was juist Harkema weer iets scherper in de afronding waardoor we met een 8-9 stand de rust in gingen.

Pallas had in de rust het gevoel dat de punten zeker mee naar Leeuwarden moesten gaan, ze wilden de wedstrijd in de tweede helft definitief naar zich toe trekken. Door scores van Jose, Carolien en Lieke gebeurde dit ook. Ze brachten de stand in no-time naar 8-12. Het was nu zaak om constant te blijven korfballen en de kansen te blijven afronden. Echter was het zo dat beide ploegen telkens moeizamer gingen scoren. Bij een 10-13 stand mistte Pallas grote kansen om het verschil weer vier te maken, een strafworp en een klein kansje werden gemist. Toch stond Marten weer op en maakte hij een schot van afstand. Bij een 11-15 stand bloedde de wedstrijd wat dood. Pallas kwam ondanks de goede kansen niet meer tot scoren, gelukkig stonden ze verdedigend wel goed. Harkema kwam nog twee keer tot een score maar het mocht niet meer baten. De scheidsrechter floot voor het laatst bij een stand van 13-15.

Nu was het de beurt aan de tweede teams. Harkema speelde met een mix van routine en jeugdig talent. Pallas 2 had hier in de eerste helft veel moeite mee. De thuisploeg liep snel en eenvoudig uit naar een 5-0 voorsprong voordat Pallas 2 voor het eerst het gat van de korf wist te vinden. Op de uitstekende (kunst)grasmat moest Pallas 2 even op stoom komen. Beetje bij beetje kwamen ze beter in de wedstrijd en wisten in het begin van de tweede helft aan te haken door het verschil naar één treffer te brengen. Daarna zag je dat het talent van Harkema iets te machtig was voor de uitploeg. Een saai maar effectief spelletje werd gespeeld door de (mede)koploper in de reserve competitie. Twee fysiek sterke heren werden in de paalzone gezet en de jonge dames zetten de turbo aan. Uiteindelijk wist Harkema uit te lopen naar een 16-9 eindstand.

Volgende week staan er weer twee thuiswedstrijd op het programma voor de Leeuwarders. Lintjo uit Olderbekoop komt naar sportpark Nylân. Het tweede gooit de eerste bal om 14:00 en het eerste speelt om 15:30. Wij hopen van harte dat wij weer gesteund zullen worden door het fanatieke thuispubliek.